زمان مطالعه: 6 دقیقه
به نظر شما آیا رسیدن به موفقیت تصادفی است؟ یک قهرمان ورزشی قطعا شانسی و تصادفی به موفقیت نرسیده است بلکه در اثر تلاش و تکرار تمرینات ورزشی توانسته تبدیل به قهرمان شود، یک فردی که رتبهی اول کنکور را کسب کرده است قطعا به سوالات شانسی جواب نداده است بلکه آموزشهاییی که دیده منجربه موفقیت او شده است، یک سهامدار بورس که اکنون به موفقیت رسیده است و سودهای بسیار خوبی به دست آورده هم شانسی اقدام به خرید سهام و همینطور شانسی اقدام به فروش سهام نکرده است بلکه آموزشهای او باعث شده است تا به سودهای خوبی برسد، یعنی لازمهی پیروزی و موفقیت در هر کاری ابتدا کسب مهارت، سپس تلاش برای تمرین کردن و تکرار است، به عبارتی دیگر اگر بخواهیم در هر کاری موفق شویم اول از همه باید دانش مختص همان کار را یاد بگیریم و بعد از آن با دانشی که کسب کردهایم مدام تکرار و تمرین داشته باشیم تا کسب تجربه کنیم، راز و رمز رسیدن به موفقیت در بازار بورس هم چیزی جز این نیست، اگر یک سهامدار با دانش و مهارت وارد بازار بورس شود تبدیل به یک سهامدار موفق میشود، زمانی که یک سهامدار سادهترین مفاهیم بورسی را نمیداند چطور انتظار دارد به موفقیت برسد؟ دقیقا مشابه فردی خواهد بود که بدون هیچ دانش و اطلاعاتی دوست دارد نفر اول کنکور شود.
سهام یک نوع اوراق بهادار است و زمانی که ما با پرداخت مبلغی مشخص، بخشی از سهام یک شرکت را خریداری میکنیم سهامدار آن شرکت میشویم، هر کدام از ما یک فرد حقیقی نام داریم و زمانی که ما بخشی از سهام یک شرکت را خریداری میکنیم جزء سهامداران حقیقی آن شرکت میشویم، اما زمانی که سازمان ها یا نهادها و یا شرکت ها که شخصیت حقوقی دارند اقدام به خرید بخشی از سهام یک شرکت میکنند جزء سهامداران حقوقی آن شرکت میشوند.
نماد، نام اختصاری شرکت های حاضر در بورس است و تمام شرکت ها باید نمادی داشته باشند تا موجب سهولت شناسایی و دستهبندی آنها در بورس شود، به طور مثال ذوب، نماد شرکت ذوب آهن اصفهان است یا قپارس، نماد شرکت قند پارس است.
این اسم حداقل یکبار به گوش همهی ما رسیده است و هر روز در اخبار در مورد آن صحبت میشود، شاخص کل هر روز در حال تغییر است و این تغییرات میانگین بازدهی سرمایهگذاران در بورس است، یعنی افزایش شاخص کل به معنای سودآوری سهام تمام شرکت های حاضر در بورس نیست زیرا برای اندازهگیری شاخص کل بورس، به هر یک از سهمها بر اساس بزرگی و کوچکی آنها یک ضریب خاصی داده میشود و ممکن است سهمی رشد کرده باشد اما سهمی دیگر ضرر کرده باشد، این شاخص گاهی به رنگ سبز میشود و گاهی به رنگ قرمز میشود، که رنگ سبز نشان از صعودی بودن و رشد شاخص کل دارد و رنگ قرمز نشان از نزولی بودن و افت شاخص کل را دارد.
شاخص دیگری که همیشه همراه شاخص کل است و مانند دو دوست صمیمی در کنار هم هستند شاخص کل هموزن است، اما این شاخص چه تفاوتی با شاخص کل دارد؟ همانطور که گفتیم شاخص کل میانگینی از تمام سهمها است و در این میانگین گیری به هر سهم متناسب با کوچکی و بزرگی که دارد ضریبی متفاوت را اختصاص میدهد، اما شاخص کل هموزن میانگینی از تمام سهمها است با این تفاوت که در این میانگین گیری به تمام سهمها ضریب یک داده میشود، شاخص کل هموزن برآیند واقعی تری دارد.
اگر هر دو شاخص سبز بودند یعنی بازار رو به رشدی داریم، اگر شاخص کل سبز بود و شاخص هموزن قرمز بود یعنی پول به سمت سهام بنیادی حرکت کرده است که در اینصورت اکثر مردم شروع به خرید و فروش این نوع سهمها میکنند، اگر شاخص کل قرمز بود و شاخص هموزن سبز بود یعنی پول به سمت سهام کوچک حرکت کرده است و مردم شروع به خرید و فروش این نوع سهمها میکنند و اگر هر دو شاخص قرمز بود یعنی بازار نزولی است.
هنگام خرید سهم باید به شناوری سهم دقت کنیم زیرا شناوری سهم میزان نقدشوندگی سهم را نشان میدهد، شناوری معقول باید بین 20 تا 30 درصد باشد.
زمانی که تعداد خریداران یک نماد بسیار بیشتر از تعداد فروشندگان باشد چیزی به اسم صف به وجود میآید، یعنی خیلی از مردم تمایل دارند تا بخشی از آن سهم را خریداری کنند اما چون تقاضا زیاد است باید در صف منتظر بمانند یعنی درخواست خرید خود را ثبت میکنند تا هر زمان فروشندهای پیدا شد آن سهم را به او بفروشد، تا زمانی که در یک نماد صف خرید وجود داشته باشد قیمت آن سهم همچنان افزایش خواهد یافت، اما زمانی که تعداد فروشندگان یک نماد بسیار بیشتر از تعداد خریداران است چیزی به اسم صف فروش به وجود میآید یعنی اکثر سهامداران تمایل دارند تا بخشی از سهمشان را بفروشند اما چون فروشنده زیاد است باید در صف منتظر بمانند یعنی درخواست فروش خود را ثبت میکنند تا هر زمان خریداری پیدا شد سهم او را بخرد و تا زمانی که در یک نماد صف فروش وجود داشته باشد قیمت سهم همچنان کاهش خواهد یافت.
دو نوع روش تحلیل در بازار بورس وجود دارد یکی تحلیل بنیادی و یکی تحلیل تکنیکال. در تحلیل بنیادی یا فاندامنتال به بررسی وضعیت مالی و مدیریت شرکت پرداخته میشود یعنی تحلیلگر با در نظر گرفتن درآمد شرکت، سود شرکت و با بررسی ترازنامه، وضعیت جریان نقدی و صورتهای مالی دیگر، رشد آینده سهم را تحلیل میکند. به طور کلی وضعیت مالی یک شرکت را بررسی میکند و بر اساس آن تصمیم به خرید و یا فروش سهام میگیرد.
در روش تحلیل تکنیکال، سهامدار با بررسی روند نوسانات قیمت یک سهم در گذشته به پیشبینی قیمت سهم در آینده میپردازد، در تحلیل تکنیکال تحلیلگران از نمودارها استفاده میکند، در واقع تحلیلگران تکنیکال اعتقاد دارند همه چیز در نمودار قیمت سهم لحاظ میشود و همینطور باور دارند قیمتها در روند مشخصی حرکت میکنند و در نهایت تاریخ تکرار میشود.
سهامداران موفق کسانی هستند که قبل از هر چیز آموزش های مربوط به تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را کسب کردهاند، بعد از آن با سرمایهی حداقلی وارد بورس شدهاند تا آموزشهای خود را در بازار تست کنند و در اثر تست کردن آموزشهای خود بهترین روشها را برای خود استخراج میکنند، به سهام خودشان مانند یک فرزند نگاه میکنند یعنی اینکه با دید بلندمدتی سهم را انتخاب میکنند در زمانی که بازار چهرهای ناخوشایند دارد سهام ارزشمند را شناسایی میکنند و آنها را خریداری میکنند و مانند یک فرزند از آن مراقبت و نگهداری میکنند تا زمانی که سهامشان بزرگ شود و به رشد خوبی برسد آنگاه سهام خود را میفروشند. یعنی یک سهامدار موفق امروز، در گذشته خودش را به دو سلاح علم و تجربه مجهز کرده است. اگر شما هم تمایل دارید تا یک سهامدار موفق شوید باید خود را به این دو سلاح مجهز کنید در غیر اینصورت باید خود را برای شکستهای بسیاری آماده کنید، اگر تمایل دارید تا با کسب علم تحلیل بتوانید ماهرانه در بورس وارد شوید و تبدیل به یک سهامدار موفق شوید میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن 09151678284 با تیم مشاوران و مدرسان بورسی ما در ارتباط باشید.