زمان مطالعه: 6 دقیقه
شاید تا به حال برای شما پیش آمده باشد که به محض ورود به یک کاری با شکست مواجه شده باشید، و به خود گفته باشید ای بابا من چقدر بد شانسم، مردم هر کاری میکنند سود میکنند اما من تا وارد یک کاری میشوم از آسمون و زمین بدشانسی برایم میبارد، چرا اینطور میشود؟ آیا شما واقعا آدم بدشانسی هستید؟ باید بگویم بد شانس بودن و خوش شانس بودن فقط دو تا لقب هستند که ما خودمان به خودمان یا دیگران میچسبانیم و گرنه چیزی به اسم شانس وجود ندارد، آنچه که وجه تمایز یک فرد موفق با یک فرد شکست خورده است نه شانس است و نه اقبال، بلکه تفاوت در هوش ما است. منظور از هوش این نیست که شخصی خدادای باهوش است اما دیگری نه. بلکه منظور از هوش تصمیم گیری است اینکه بدانیم چه زمان باید کاری را انجام دهیم و چه زمان باید هیچ کاری نکنیم، چه زمان باید در پروژهای وارد شویم و چه زمانی باید پروژه را قبول نکنیم، چه زمان باید در یک بازار مالی وارد شویم و چه زمانی نباید وارد شویم و چه زمانی باید خارج شویم، اگر قادر باشیم از هوش خود برای تصمیم گیری استفاده کنیم و به هیچ عنوان دهن بین نباشیم و بر اساس عقلمان تصمیم گیری کنیم قطعا به موفقیت میرسیم و آنگاه تصور میکنیم که آدم بسیار خوش شانسی هستیم.
یکی از مهارتها و دانشهایی که یک سهامدار باید بلد باشد چیزی به اسم تابلوخوانی است، در این مقاله قصد داریم تا شما مخاطب عزیز را با تابلوخوانی آشنا کنیم، خوب همانطور که از اسمش پیدا است یعنی باید یک تابلویی را مطالعه و بررسی کنیم تا یک سری اطلاعات کسب کنیم، اما کدام تابلو را باید بخوانیم؟ ابتدا باید وارد سایتی به اسمwww.tsetmc شویم، زمانی که وارد این سایت شدیم با یک سری نمادهای بورسی و اعداد رو به رو میشویم، باید حتما مهارت و دانش لازم برای خواندن و درک و فهم اعداد و ارقام را داشته باشیم. قبل از شروع آموزش تابلوخوانی اجازه دهید تا بگویم که چرا باید از تابلوخوانی استفاده کنیم، تابلوخوانی به ما کمک میکند تا نقطهی ورود به سهم را تشخیص دهیم و در زمان درست وارد سهم شویم و همین طور به ما کمک میکند تا نقطهی خروج از سهم را به درستی تشخیص دهیم.
زمانی که ما تصمیم میگیریم تا در هر بازار مالی وارد شویم باید قبل از هر چیز بدانیم که نوسانات ذات تمام بازارهای مالی است یعنی هم روندی صعودی خواهند داشت و هم روندی نزولی و نباید انتظار داشته باشیم که سهام ما بدون هیچ ریزشی فقط رشد داشته باشد.
هر دو شاخص کل و شاخص کل هم وزن هر روز در این تابلو به نمایش گذاشته میشود، زمانی که هر دو تا شاخص سبز بودند یعنی بازار رو به رشدی داریم و میتوانیم وارد بازار شویم، اگر زمانی شاخص کل سبز بود و شاخص کل هموزن قرمز بود یعنی پول به سمت سهام بنیادی حرکت کرده است که در اینصورت اکثر مردم شروع به خرید و فروش این نوع سهمها میکنند، یعنی بهتر است وارد سهامهای بنیادی شویم، اگر شاخص کل قرمز بود و شاخص هموزن سبز بود یعنی پول به سمت سهام کوچک حرکت کرده است و مردم شروع به خرید و فروش این نوع سهمها میکنند و ما هم باید به سمت خرید سهمهای کوچک حرکت کنیم، و اگر هر دو شاخص قرمز بودند یعنی بازار نزولی است.
اگر روی هر کدام از نمادها در صفحهی اصلی کلیک کنیم صفحهای باز خواهد شد که حاوی یک سری اعداد و ارقام و یک نمودار میباشد، اول از همه در بالای صفحه نماد سهم و نام شرکت و اینکه در بازار بورس قرار دارد یا فرابورس نشان داده شده است، اعداد مربوط به قیمت پایانی، که قیمت پایانی قیمتی را نشان میدهد که بیشترین حجم معامله در آن روز در آن قیمت صورت گرفته است، حجم معاملات و شناوری سهم و حجم مبنا و میانگین حجم ماه و بازه روز، بازه هفته و بازه سال و حجم خرید و فروش سهامداران حقیقی و حقوقی نشان داده شده است و همین طور نمودار نوسانات قیمت در طول روز نشان داده شده است. تمام این اطلاعاتی که به نمایش گذاشته شده است ویژگیهای سهم را مشخص میکند و میتوانیم با درک و فهم آنها به راحتی تصمیم بگیریم که وارد شدن در سهمی اقتصادی است یا خیر.
در کنار تمام مواردی که عنوان کردیم با وارد شدن به صفحهی هر نماد اگر سهمی صف خرید باشد و یا اینکه صف فروش باشد به راحتی دیده میشود و از همین صفها در کنار اطلاعات مربوط به هر سهم میتوانیم استفاده کنیم و تحلیل کنیم که با سهم خود چه کنیم یا اگر سهم را نداریم تصمیم بگیریم که آن را بخریم یا نه، مثلا زمانی که سهمی داریم صف خرید داشت و بازار هم صعودی و سبز بود منطقی است که سهم را نگه داریم، اما اگر سهمی صف خرید داشت و بازار نزولی و قرمز بود و ما آن سهم را نداشتیم و قصد داشتیم که آن را بخریم باید چکار کنیم؟ اگر بازار نزولی باشد این صف خرید ادامه دار نخواهد بود و نباید به سهم ورود کنیم، اما خوب اگر بر اساس تحلیل تکنیکال بدانیم که قرار است سهم رشد کند میتوانیم حتی در صف خرید هم آن سهم را بخریم. اگر در صف خرید، حجم صف خرید بزرگتر یا مساوی میانگین حجم ماه بود انتظار داریم که صف خرید ادامه دار باشد اما اگر کمتر بود ادامه دار نیست. اگر حجم صف خرید 3 یا 4 برابر حجم مبنا بود صف خرید به احتمال بسیار زیاد ادامه دار خواهد بود. یک نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که اگر جزء نفرات اول صف خرید نبودیم، خرید نکنیم.
یکی از اطلاعات دیگری که تابلوخوانی به ما میدهد پیدا کردن صفوف فروش است، زمانی که قیمت آخرین معامله خودش را از قیمت پایانی جدا میکند و به سمت مثبت میرود نقطهی خوبی است برای ورود پیدا کردن در سهم، یعنی در منفی خرید کنیم. پس اگر بتوانیم صفوف فروش را در تابلو پیدا کنیم و این تکنیک را اجرا کنیم میتوانیم از سود خوبی بهرهمند شویم.
استفاده از تابلوخوانی در کنار تحلیل تکنیکال به ما کمک میکند تا یک سهامدار موفق شویم یعنی میتوانیم نقاط خرید سهم را به درستی تشخیص دهیم و همین طور با مشخص کردن حد ضرر خود میتوانیم در زمان درست از سهم خارج شویم تا هیچگاه به خاطر شانسی رفتار کردنمان متحمل ضرر نشویم، پس چقدر خوب است تا پیش از هر اقدامی خودمان را مجهز به سلاح دانش و مهارت کنیم تا به واسطهی آن سودهای خوبی را کسب کنیم، اگر شما تمایل دارید تا تابلوخوانی را به صورت کامل و با جزییات و به شیرینی یاد بگیرید میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن 09151678284 با تیم بورسی ما که کارشناس و مشاور امور اقتصادی نیز هستند در ارتباط باشید.