5
اگر قلکی که در دوران کودکی داشتیم را تا زمان حال هرگز نمی شکستیم و تا همین الان هر روز مقداری پول که ارزش زیادی نداشت را در آن می انداختیم همین الان کلی پول به عنوان پس انداز داشتیم، آن هم با پول هایی که بی جهت صرف خرید تنقلات می کردیم. یک انسان آینده نگر تنها به فکر زمان حالش نیست و مقداری از درآمد حالش را خرج نمی کند و آن را نگه می دارد تا همیشه یک پشتوانه ی مالی داشته باشد و از این طریق به خودش کمک می کند تا اوضاع مالی اش با گذشت زمان بهتر شود. با پس انداز ها قادر خواهیم بود تا سرمایه گذاری کنیم و راه های ورود درآمد به زندگی خود را بیشتر کنیم. هر چه درآمد و پول بیشتری داشته باشیم و پشتوانه مالی خوبی داشته باشیم از بحران های مالی زندگی می توانیم به راحتی عبور کنیم و هر چه پول بیشتری داشته باشیم قادر هستیم تا علاوه بر نیازهای ضروری، نیازهای رفاهی خود را تامین کنیم. پس اگر بلد باشیم که چطور درآمدمان و هزینه هایمان را مدیریت کنیم تا مقداری پول برای پس انداز داشته باشیم، در آینده زندگی بهتر و آرامش بیشتری خواهیم داشت و ضرب المثل زیبای قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود، به طور کاملا ساده اهمیت موضوع پس انداز را بیان می کند.
هر یک از ما انسان ها اگر قادر باشیم از درآمدمان مقداری را خرج نکنیم و آن مقدار پول را جهت مواقع اضطراری و شرایط بحرانی و غیرقابل پیش بینی نگه داریم یا آن پول را برای ایجاد یک سرمایه گذاری کنار بگذاریم در اینصورت اقدام به پس انداز کرده ایم، در واقع پس انداز مازادی از درآمدمان است که از مصرف آن در زمان حال چشم پوشی می کنیم و آن را خرج نمی کنیم تا در آینده بتوانیم از آن استفاده کنیم به عبارتی اگر از درآمدی که داریم هزینه هایمان را کسر کنیم مقدار درآمدی که باقی می ماند مازاد درآمد می باشد که اگر این درآمد را خرج نکنیم تا بتوانیم در آینده از آن استفاده کنیم یا آن را برای مصرف در دوران کهولت، حوادث غیرقابل پیش بینی یا برای ایجاد یک سرمایه گذاری نگه داریم در اینصورت اقدام به پس انداز کرده ایم. برای اینکه بتوانیم همیشه مقداری از درآمدمان را به پس انداز اختصاص دهیم و در انجام مستمر این کار کوتاهی نکنیم اولین و مهمترین چیزی که به آن نیاز داریم ایجاد هدف است زیرا وقتی برای پس انداز کردن هدف داشته باشیم انگیزه ی ما برای این کار بیشتر خواهد شد و قادر خواهیم بود تا با اراده ای قوی اقدام به پس انداز کنیم و برای این کار بهترین روش نوشتن هدف است . پس اگر همیشه سعی کنیم تا اهداف کوتاه مدت و بلندمدت مالی خود را که مشتاق هستیم در زندگیمان به آن ها دست پیدا کنیم بنویسیم در اینصورت انگیزه ی ما برای پس انداز کردن چندین برابر خواهد شد.
اگر اقدام به پس انداز نکنیم درآمدهایمان بیهوده هدر می روند و پولمان برای امور کم اهمیت هزینه می شود و اگر حادثه ای غیرقابل پیش بینی برایمان اتفاق بیفتد نمی توانیم جوابگوی آن ها باشیم زیرا پولی کنار گذاشته نداریم و در اینصورت مجبور خواهیم شد که مقداری پول قرض کنیم و با این کار برای خود بدهی ایجاد خواهیم کرد و هر چه بدهی های ما در زندگی بیشتر شود دیرتر می توانیم به استقلال و رفاه مالی دست پیدا کنیم. ولی پس انداز کردن باعث می شود تا درآمدمان را بیهوده صرف مخارج و هزینه های کم اهمیت در زندگی نکنیم و به جای آن پولمان را نگه داریم تا از منافع آن بهره مند شویم و اگر پس انداز کردن برایمان تبدیل به یک عادت شود باعث می شود تا به مرور و با گذشت زمان توانایی مالی ما افزایش پیدا کند. همین طور پس انداز کردن باعث می شود یک پشتوانه مالی و امنیت مالی داشته باشیم، شاید در آینده هیچ حادثه ی غیرقابل پیش بینی برای ما رخ ندهد اما همین که می دانیم در حسابمان پول داریم یا یک قطعه زمین داریم و یا هر دارایی دیگری که با پس اندازهایمان خریداری کرده ایم را داریم احساس امنیت خواهیم کرد و همیشه یک پشتوانه مطمئن مالی خواهیم داشت.
پس انداز همیشه به شکل پول نقد یا حساب بانکی نیست بلکه می تواند کالا یا وسیله ای باشد که در آینده بتوانیم از آن استفاده کنیم. پس انداز نوعی آینده نگری است یعنی ما فقط به فکر زمان حالمان نباید باشیم بلکه باید مقداری از پولمان را برای رفع نیازهای مختلف در آینده در نظر بگیریم مثلا با جمع کردن پس اندازهایمان روی هم قادر خواهیم بود تا در آینده اقدام به خرید خانه یا خودرو یا هر چیزی که نیاز داشته باشیم کنیم. با توجه به افزایش قیمت ها و تورمی که وجود دارد نگه داشتن پول نقد منطقی نیست و بهتر است پس اندازمان را در جایی مطمئن و سودآور سرمایه گذاری کنیم تا از کم شدن ارزش پولمان در طول زمان جلوگیری کنیم و سرمایه گذاری را می توانیم در بازارهای مختلف مالی انجام دهیم، به طور مثال خانم ها به دلیل علاقه ای که به طلا دارند می توانند مازاد درآمدشان را به خرید طلا اختصاص دهند که در اینصورت هم می توانند از آن استفاده کنند و هم اقدام به پس انداز کرده باشند، یا اینکه می توانیم پولمان را وارد بازار بورس کنیم و اقدام به خرید سهام با ارزش کنیم و از سودهای آتی آن سهم برخوردار شویم یا اینکه پولمان را وارد بازار مسکن کنیم و ملک و زمینی که هم با ارزش هست و هم رو به رشد هست را خریداری کنیم. یا پولمان را در بانک به صورت بلندمدت سپرده گذاری کنیم و خیلی راه های دیگری وجود دارند که می توانیم پس اندازهایمان را به شکل یک سرمایه گذاری در جایی مطمئن وارد کنیم تا با گذشت زمان ارزش پولمان حفظ شود و حتی پولمان را چند برابر کنیم.
پس مهم ترین اصل برای ایجاد پس انداز، مدیریت درآمدمان و مدیریت هزینه های زندگیمان است تا قادر باشیم مقداری از درآمدمان را به پس انداز اختصاص دهیم پس اگر بتوانیم هزینه های زندگیمان را به شیوه ی درستی مدیریت کنیم قادر خواهیم بود که از مبلغ درآمدمان بخشی را به عنوان پس انداز کنار بگذاریم و به مرور و با گذشت زمان این پس اندازها را تبدیل به سرمایه گذاری کنیم و از این طریق قدرت مالی خودمان را افزایش دهیم، پس هر یک از ما با تعیین اهداف مالی خود در زندگی به یک برنامه ریزی مالی خوبی نیاز داریم تا بتوانیم هزینه های زندگیمان را مدیریت کنیم، تا با توجه به درآمدی که داریم قادر باشیم پس انداز کنیم و در مواقع ضروری بتوانیم از پس اندازمان استفاده کنیم و علاوه بر آن توانایی مالی خود را افزایش دهیم.