5
به خاطر نیازهای مختلف مردم و احتیاجی که به بسیاری از کالاها و خدمات وجود دارد باید یک سری کالاها و خدمات توسط تولیدکنندگان مختلف تولید شوند و در مکانی به نام بازار عرضه شوند تا مردم یک جامعه با خرید آن ها بتوانند نیازهای مختلف خود را برطرف کنند. عرضه فقط مختص کالاها نمی باشد بلکه هر چیزی که قادر باشد به نوعی یکی از نیازهای مردم را برطرف کند باید تولید و عرضه شود، به طور مثال ما به بسیاری از خدمات مختلف نیاز داریم که آموزش یک کالای خدماتی بسیار مهم می باشد. هر چه هزینه های تولید یک کالا کمتر باشد تولیدکننده قادر خواهد بود تا مقدار بیشتری از آن کالا را تولید و عرضه کند و هر چه قیمت یک کالا بیشتر شود انگیزه ی تولیدکننده برای تولید و کسب سود بیشتر میشود، پس تولید کالاهای مختلف و عرضه آن ها با افزایش قیمت کالاها زیادتر خواهد شد. اگر یک تولیدکننده کالایی تولید کند که برای مصرف کننده اش منفعت داشته باشد این تولیدکننده اقدام به تولید و عرضه ی یک کالای خوب کرده است، اما اگر یک تولیدکننده کالایی را تولید کند که مصرف کننده با مصرف آن به خودش یا دیگران ضرر وارد کند این تولیدکننده اقدام به تولید و عرضه ی یک کالای بد کرده است.
اگر لحظه ای چشمان خود را ببندیم و جهانی را تصور کنیم که در آن هیچ کالا و خدمتی وجود ندارد و هیچ مغازه و فروشگاهی نیست در اینصورت اگر کالایی را نیاز داشته باشیم باید چکار کنیم، آیا تمام کالاهای مورد نیازمان را خودمان می توانیم تولید کنیم که در جواب باید بگوییم هرگز یک شخص قادر نیست تمام کالاهای موردنیازش را خودش تولید کند بلکه تولید هر کالا نیازمند دانش، سرمایه، نیروی کار متخصص و…است، پس انسان ها نیازهای بیشمار و مختلفی دارند و هر کدام از این نیازها به وسیله ی یک کالا یا خدمت خاصی برآورده می شوند یعنی کالاها و خدمات متناسب با نیاز انسان ها باید تولید و عرضه شوند پس باید تولید کنندگان مختلف وجود داشته باشند تا تمام کالاهای مورد نیاز ما انسان ها تولید شوند، و اگر هیچ تولید کننده ای وجود نداشته باشد باید مانند انسان های نخستین زندگی کنیم.
همانطور که می دانیم تولیدکننده کسی است که با داشتن سرمایه و استخدام نیروی کار و دانش لازم و متقبل شدن هزینه های مختلف اقدام به تولید یک کالای خاصی که مورد نیاز مردم و جامعه است می کند سپس این کالا را با قیمتی به فروش می رساند تا بتواند علاوه بر به دست آوردن هزینه های که در امر تولید کرده است سودی را نیز کسب کند پس عرضه، مقدار کالا و خدماتی است که تولیدکنندگان با صرف هزینه هایی تولید می کنند تا با فروش آن ها درآمد کسب کنند. هر چه هزینه های یک واحد تولیدی در مراحل مختلف تولید کمتر باشد واحد تولیدی قادر خواهد بود مقدار بیشتری از کالا را تولید و عرضه کند و هر چه هزینه های لازم در امر تولید افزایش یابد مقدار تولید و عرضه ی واحد تولیدی کاهش پیدا می کند که هزینه های تولید عبارتند از هزینه خرید مواد اولیه، هزینه اجاره واحد تولیدی، هزینه آب و برق و هزینه تعمیرات دستگاه ها، هزینه حقوق کارگران و هزینه های بسیار دیگری که بر عهده تولیدکنندگان می باشد و طبق قانون عرضه که بیان می کند که اگر قیمت یک کالا افزایش یابد تولیدکنندگان به خاطر منفعت بیشتر ناشی از افزایش قیمت که نصیبشان می شود تولید و عرضه خود را بیشتر می کنند و از این طریق درآمدشان بیشتر می شود. و به دنبال آن هر چه درآمد واحد اقتصادی بیشتر شود تولید و عرضه آن واحد اقتصادی بیشتر می شود.
هر روز کالاها و خدمات زیادی در هر کشور تولید می شوند بعضی از این کالاها و خدمات منفعت و سودی را نصیب مصرف کنندگان می کنند و تولید کننده نیز با تولید و فروش آن ها به مصرف کننده کسب سود می کند و می توانیم بگوییم که آن ها کالاهای خوب و مفید هستند زیرا برای مردم و جامعه ضرری به همراه ندارند، در مقابل کالاهایی توسط تولیدکنندگان تولید می شوند و مصرف کنندگان با خرید و استفاده از آن ها نه تنها نفعی نمی برند بلکه ضرر و آسیبی به خودشان وارد می کنند مانند سیگار، که این کالاها را می توانیم کالای بد نام گذاری کنیم و برخی از این کالاهای بد به خاطر اثرات جبران ناپذیری که بر فرد و جامعه می گذارند تولیدشان غیرقانونی است و تولیدکنندگان و فروشندگان حکم قاچاقچی دارند و قانون با آن ها برخورد می کند.
کالا و خدماتی که یک واحد اقتصادی تولید می کند باید توسط مصرف کنندگان خریداری شود تا واحد اقتصادی بتواند درآمد کسب کند، پس واحد تولیدی باید روش هایی را استفاده کند که بتواند مشتری بیشتری را برای محصولش جذب کند که اولین و مهم ترین عامل، کیفیت محصول می باشد که هر چه یک کالا با کیفیت تر باشد ناخودآگاه مشتری بیشتری پیدا می کند چون مصرف کنندگان به دنبال کالای با کیفیت و مرغوب هستند و مورد دیگری هم که بسیار مهم می باشد مدیریت هزینه های واحد تولیدی است و تولید کنندگان باید با یادگیری و دانستن روش های مختلف اقتصادی در تلاش باشند تا همواره هزینه هایشان را کاهش دهند زیرا همانطور که گفتیم هر چه هزینه های تولیدی یک تولید کننده کمتر شود، درآمد و سود واحد تولیدی بیشتر خواهد شد که در این رابطه بهتر است که تولیدکنندگان از یک فرد متخصص در همین زمینه که حکم مشاور اقتصادی را دارد کمک بگیرند و عامل دیگری که در سودآوری یک واحد اقتصادی نقش به سزایی دارد تبلیغات و بازاریابی کالا می باشد چرا که یک کالا از طریق تبلیغات به مردم معرفی می شود و در صورتی که کالا با کیفیت هم باشد مصرف کنندگان با یک دوره مصرف از محصول رضایت کسب می کنند و خواستار استفاده مجدد از آن کالا خواهند بود و همچنین قانون تقاضا بیان می کند که اگر قیمت کالایی کاهش پیدا کند مصرف کنندگان تقاضایشان از آن محصول را بیشتر می کنند، پس تولیدکنندگان در شرایطی با دانستن این قانون می توانند از این قانون استفاده کنند و با کاهش دادن قیمت ها مشتری بیشتری را جذب کنند، اگر چه تولیدکنندگان به دنبال کسب سود بیشتر هستند و هر چه قیمت کالاها را افزایش دهند درآمدشان بیشتر می شود اما در مرحله اول کالاها و خدماتی که تولید می کنند باید مشتری داشته باشد تا آن ها به درآمد و کسب سود برسند. پس باید تولیدکنندگان منفعت مصرف کنندگان را هم در نظر بگیرند و رضایت مصرف کنندگان را نیز در اولویت قرار دهند تا همیشه برای کالاها و خدماتشان مشتری داشته باشند و دیگر اینکه همیشه کالاها و خدمات با کیفیت و مرغوبی را برای استفاده مشتریان تولید کنند و بهتر است تا تولیدکنندگان برای کسب سود بیشتر، از راهنمایی و مشاوره ی مشاوران اقتصادی با تجربه نیز استفاده کنند.