6
بحث نیاز انسان ها از بدو تولد شروع می شود زیرا یک نوزاد وقتی متولد می شود نیازهای زیادی دارد، نیاز به غذا دارد، نیاز دارد تا شخصی از آن مراقبت کند، نیاز به محبت پدر و مادرش دارد و وقتی که بزرگ می شود نیازهایش گسترش می یابد که برای ادامه ی حیات تمام این نیازها باید ارضا شوند. اکثر نیازهایی که ما داریم از طریق خرید و مصرف یک کالا برطرف می شوند و هدف از ایجاد تمام کالاها رفع نیاز مصرف کنندگان می باشد، پس کالا تولید می شود تا گذشته از سودی که نصیب تولیدکننده اش می کند نیاز مردم را نیز برطرف کند. یک کالا هم می تواند قابل مشاهده باشد و هم می تواند غیر قابل مشاهده باشد، هم می تواند دوره مصرف کوتاه مدتی داشته باشد و هم می تواند دوره مصرف بلندمدتی داشته باشد، هم می تواند نقش ضروری در زندگی ما داشته باشد و هم می تواند نقش مهمی در زندگی ما نداشته باشد و همین طور یک کالا می تواند هم خوب باشد و هم بد باشد و از لحاظ استفاده، یک کالا می تواند هم مصرف شخصی داشته باشد و هم مصرف عمومی داشته باشد. تمام کالاها از هر نوعی که باشند دارای یک قیمتی هستند که از سوی تولیدکننده و بنا بر تقاضای مصرف کننده گان تعیین می شود.
تمام نعمت هایی که خداوند در این سیاره در اختیار ما انسانها قرار داده است و ما از آن ها استفاده می کنیم مجانی و رایگان هستند مانند هوا که همه جا را فرا گرفته است و ما هر لحظه آن را تنفس می کنیم و از این هوا بهره مند می شویم بدون اینکه هزینه ای بابت آن پرداخت کنیم. اما ما انسان ها نیازهای زیادی داریم و قادر نیستیم همه ی نیازهایمان را از طریق طبیعت برطرف کنیم و به کالاها و وسایل دیگری نیاز داریم که برای این منظور باید افرادی باشند که کالای موردنیاز ما را تولید کنند که این افراد تولید کننده نام دارند و این تولید کنندگان با هزینه هایی که می کنند کالای مورد نیاز ما را تولید می کنند به طور مثال برای تولید یک کالا اصلی ترین هزینه، هزینه نیروی کار ماهر می باشد زیرا نیروی کار تخصص و مهارتش را ارائه می دهد تا در ازای آن حقوق بگیرد و کسب درآمد کند و یک هزینه دیگر، هزینه خرید مواد اولیه برای تولید است و هزینه های زیاد دیگری وجود دارند که تولیدکنندگان جهت تولید کالاهایشان مجبور به پرداخت آن ها هستند و به همین دلیل ما نمی توانیم کالاها را مجانی دریافت کنیم و برای خرید آن ها باید پول پرداخت کنیم تا با این پول هم تولیدکنندگان قادر باشند هزینه های تولید کالا را بپردازند و هم کسب سود کنند. پس کالا، چیزی است که تولید کنندگان آن را به منظور کسب درآمد تولید می کنند و مصرف کنندگان آن را جهت رفع نیازشان خریداری می کنند . پس هر کالایی یک تولیدکننده دارد و یک خریدار یا مصرف کننده.
بیشتر کالاهایی که تولیدکنندگان تولید می کنند فیزیکی و قابل مشاهده هستند مانند مواد غذایی، پوشاک لوازم برقی و …اما همیشه لازم نیست که یک کالا حتما فیزیکی و قابل مشاهده باشد بلکه هر چیزی می تواند باشد و گاهی کالا می تواند یک خدمت باشد و اصلا هم قابل مشاهده نباشد اما روی نحوه ی زندگیمان تاثیرگذار باشد مانند آموزش یا مشاوره. کالاها علاوه بر اینکه نیاز مصرف کننده را برطرف می کنند باید دارای کیفیت نیز باشند تا خریدار آن کالا تمایل به مصرف و خرید دوباره را داشته باشد، چه کالا فیزیکی و قابل مشاهده باشد و یا غیر قابل مشاهده باشد. پس کیفیت کالا اصل مهمی در تولید می باشد که تولیدکنندگان باید در نظر داشته باشند. بعضی کالاها دوره مصرف کوتاهی دارند و طی یک دوره مصرف تمام می شوند و باید دوباره اقدام به خرید کنیم یعنی بی دوام هستند مانند مود غذایی و پوشاک ولی بعضی کالاها دوره مصرف بلندمدتی دارند مانند تلویزیون و آموزش هم که نوعی خدمت است می تواند با دوام باشد چون یکبار آموزش می بینیم اما این آموزش تا همیشه در ذهنمان ماندگار خواهد بود و بر نحوه زندگیمان تاثیرگذار خواهد بود بعضی کالاها را علاوه بر اینکه استفاده می کنیم می توانیم جهت کسب درآمد هم استفاده کنیم به طور مثال کامپیوتر کالایی است که هم می توان آن را برای مصرف شخصی استفاده کرد و هم از آن جهت کسب درآمد استفاده کرد یعنی هم نقش مصرفی دارند و هم نقش سرمایه ای. کالاهایی که برای رفع نیازهای ضروری استفاده می کنیم کالاهای ضروری هستند که این کالاها به دلیل ماهیت ضروری بودنی که در زندگیمان دارند هر چه قیمت آن ها زیاد شود در تقاضا هیچ اثری نمی گذارد چون مصرف کنندگان مجبور هستند از آن کالا استفاده کنند پس تقاضا کاهش پیدا نمی کند مانند داروهای بیماری های خاص. کالاهایی که به منظور افزایش رفاه و آسایش بیشتر استفاده می شوند کالاهای لوکس هستند که این نوع کالاها بیشتر مورد تقاضای افرادی که درآمد بالاتری دارند هستند، کالای لوکس در طول زمان تغییر می کند. بعضی از کالاها جهت استفاده ی عموم مردم یک شهر تولید می شوند که این کالاها بیشتر از نوع خدمات می باشند به طور مثال فضای سبز داخل شهرها نوعی کالای عمومی است که دولت برای مصرف عموم مردم تولید می کند و هزینه ی آن ها را معمولا از طریق دریافت مالیات از شهروندان دارای درآمد تامین می کند.
هنگامی که درآمد ما افزایش پیدا می کند اگر تقاضای ما برای یک کالا بیشتر شود آن کالا، کالایی معمولی است ولی اگر با افزایش درآمدمان تقاضایمان از آن کالا کاهش پیدا کند آن کالا، کالای پست است. به طور مثال وقتی درآمد ما زیاد می شود تقاضای ما برای استفاده از اتوبوس کم می شود و به جای آن تقاضا برای تاکسی تلفنی بیشتر می شود پس اتوبوس، کالایی پست و تاکسی تلفنی کالایی نرمال خواهد بود.
کالایی که مصرف کننده با خرید و مصرف آن یک فایده و نفعی کسب می کند کالایی خوب است که اکثر کالاها، کالاهای خوب هستند اما در مقابل بعضی کالاها وجود دارند که مصرف کننده با خرید و مصرف آن ها نه تنها سود و نفعی به خودش نمی رساند بلکه به خودش و دیگران ضرر می رساند مانند سیگار، مشروبات الکلی و مواد مخدر و روانگردان ها.
با توجه به هزینه های مختلفی که در مراحل تولید یک کالا، تولید کننده مجبور به پرداخت آنها است پس ما در ازای دریافت آن کالا باید پولی را برای خریدن آن پرداخت کنیم و برای هر کالایی قیمتی مشخص وجود دارد که این قیمت با توجه به عرضه و تقاضایی که از سوی مردم برای آن کالا وجود دارد مشخص می شود و اگر تقاضا برای یک کالا زیاد باشد قیمت کالا شروع به افزایش می کند و اگر تقاضا برای کالایی کم باشد قیمت کالا کاهش پیدا می کند. کشورها کالاهای مختلفی را تولید می کنند، بعضی از کشورها در تولید یک یا چند کالای خاص نسبت به سایر کشورها موفق تر هستند و توانایی تولید یک کالای خاص با کیفیت بهتر و یا با هزینه کمتر را دارند و آن کالاها را به سایر کشورها صادر می کنند و در عوض در تولید بعضی کالاها موفقیت کمتری دارند و یا توان تولید آن ها را ندارند یا تولیدشان هزینه زیادی دارد، که این کالاها را از سایر کشورها وارد می کنند پس کالاها هم داخل کشور خرید و فروش می شوند و هم خارج از کشور و بین مرزهای مختلف صادر و وارد می شوند.